Werkwijze

 

GEZONDHEIDSVRAGENLIJST

Een aantal ziekten en afwijkingen, het gebruik van medicijnen en leefgewoonten kunnen uw mondgezondheid (sterk) beïnvloeden. Ook kunnen zij beperkingen opleggen aan uw tandheelkundige/mondhygiënische behandeling of aanleiding vormen tot het nemen van voorzorgsmaatregelen. Het is daarom belangrijk dat wij hiervan op de hoogte zijn. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en vallen onder het medisch beroepsgeheim.

EERSTE BEZOEK

De eerste afspraak is altijd 60 minuten. In dit uur doen we het volgende:

  • nemen we met u de ingevulde gezondheidsvragenlijst door
  • doen we een mondonderzoek en leggen de gegevens vast
  • bespreken we met u wat we hebben geconstateerd
  • bespreken we met u wat de verschillende mogelijkheden zijn om uw mondprobleem op te lossen en stellen we een behandelplan/zorgplan op
  • bespreken we met u de kosten die aan de behandeling zijn verbonden
  • geven we voorlichting over de mondverzorging en instructies die het beste bij u passen
  • wanneer mogelijk maken wij een begin met de professionele gebitsreiniging (d.w.z. tandsteen verwijderen en gladmaken van de worteloppervlakken)

VERVOLGAFSPRAKEN

Wanneer de situatie in uw mond zodanig is dat een uur niet voldoende is, worden er vervolgafspraken gemaakt.

HERBEOORDELINGSAFSPRAAK

Wanneer uw hele gebit gereinigd is en uw mondhygiëne in orde is, wordt er een herbeoordelingsafspraak gemaakt na 3 of 4 maanden.

De situatie wordt dan opnieuw vastgelegd. Uw mondhygiëne wordt gecontroleerd en zonodig bijgesteld en wanneer nodig wordt uw gebit gereinigd.

NAZORGBEHANDELINGEN

Afhankelijk van het resultaat bij de herbeoordelingsafspraak stellen we in overleg een nazorgschema op. Het interval tussen deze nazorgbehandelingen is afhankelijk van de situatie in uw mond en kan variëren, bijv. om de 3, 4 of 6 maanden, tot 1x per jaar.

JEUGD VAN 0-18 JAAR

De jeugd van 0-18 jaar zien wij graag in onze praktijk.
Ook kinderen met een beugel willen we graag begeleiden, omdat het lastig is om het gebit goed bij te houden door de beugel.

HOE TEVREDEN BENT U

Wij spannen ons maximaal in om u tevreden te laten zijn over uw bezoek aan onze praktijk en de behandelingen die wij verzorgen. Het gaat over zorg, mensen en vertrouwen: dat realiseren wij ons maar al te goed.

Mocht u suggesties hebben over hoe wij ons zelf verder kunnen verbeteren, dan vernemen wij dat graag. U kunt het ons melden via: info@allemondengezond.nl

Daarnaast dient iedere zorgverlener een loket te bieden voor als u niet tevreden bent. In de eerste plaats vernemen wij dat natuurlijk graag zelf. Tevens zijn wij aangesloten bij de beroepsvereniging mondhygiënisten NVM. De NVM verzorgt voor ons de klachtenprocedure. Meer informatie vindt u op https://www.mondhygienisten.nl/klachtengeschillen/

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, heeft u geen verwijsbrief van uw tandarts nodig. Voor het maken van een afspraak zijn wij elke dag telefonisch bereikbaar.

tel. 0297-796000

Belangrijke informatie omtrent het corona/COVID-19 virus